28 Aralık 2011 Çarşamba

FISTIKLI İÇ PİLAV


Daha önce yaptığım pilav ciğeri iri doğranmış acıktım herelada elimi çabuk tutmuşumda ondan :) ama böylede nefis...


Hepinize kocaman sevgilerimle Mutlu Yıllar Dilerim:) 2011 benim için harika bir seneydi, tabi arada pürüzler oldu ama onları arkamda ki çuvala attım yaşadığım tatlı günlerin nefis tadıyla o meşuuur kıkırdamamala:)))GÜLE GÜLE 2011 HOŞGELDİN 2012 DİYORUM. 
SİZLERİNDE HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN. 


Şimdi canlarım gelelim tarifimize yeni yıla yakışan Fıstıklı İç Pilav ben çok sık yaparım farklı zamanlarda yaptığım resimlerim birinin ciğerlerini çok büyük doğramışım :) ama her serinde tadı nefis olan pilavım. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket çam fıstığı (dolmalık fıstık)
1 adet iri kuru soğan ince kıyılmış
2 su bardağı yıkanmış ılık suda ıslatılmış pirinç
1 çimdik toz şeker
tuz
karabiber, yenibahar, tarçın
3 su bardağı kaynar su
250 gr. küçük doğranmış dana ciğeri veya kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı sıvı yağ ciğeri pişirmek için
1 çorba kaşığı tereyağı

Pilav tenceresinin içine sıvı yağı alalım.
Isınan yağın içine çam fıstığını koyup 1-2 dakika fıstıklar renk alana kadar kavuralım.
Önceden ince doğranmış kuru soğanı katıp kavurmaya devam edelim.
Soğanlar yumuşayıp rengi sarıya dönünce ıslatılmış süzülmüş pirinci katalım.
Pirincin üzerine tuz, şeker, tarçın, yenibahar ve karabiber ekleyip kavuralım.
Pirinçler şeffaf olunca kaynar suyunu ilave edelim karıştıralım.
Tencerenin ağzını kapatıp ocağı kısık ayara getirelim.
Teflon tavada az sıvı yağ ile ciğerleri pişirip göz göz olan pilava ilave edelim.
Pilav suyunu çekince üzerine bez serip kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Dinlenmiş pilavımızı karıştırıp servis tabağına alalım. Yanında acı turşu biber domates soslu ve acılı şalgam suyu  harika gidiyor servis önerimdir.
Afiyet oslun...

Sevgilerimle
Banu Altun  

26 Aralık 2011 Pazartesi

ÇİKOLATALI CEVİZLİ İNCİR ŞEKERLEMESİ



Merhaba canlarım:)) Nefis mutluluk tabağım incirin ve cevizden enerji almış çikolata ve şekerden neşe kapmış:) ikramlık Çikolatalı Cevizli İncir Şekerlemesi... Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

250 gr. kuru incir
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon
2 iri avuç ceviz kırığı
az tarçın
1 paket (80 gr.) çikolata bitter veya sade
1 çorba kaşığı nutella
Toz yeşil fıstık

İncirleri yıkaıp ılık suda 5 - 10 dakika dinlendirelim.
Suyu süzülmüş incirleri tencereye yerleştirelim.
Suyun içine şekeri katıp iyice karıştıralım. İncirlerin üzerine dökelim.
Orta ateşte incirler yumuşayıp ballaşana kadar pişirelim.
Ocaktan aldığımız incirleri 10-15 dakika dinlendirip şerpetsiz olarak tabağa alalım.
Ceviz kırığının içine tarçın serpip karıştıralım.
İnirlerin baş kısmını kesim parmağımızla içlerini genişletelim ve tarçınlı cevizle dolduralım.
Servis tabağına alalım.
Çikolata ve nutellayı ben mari usulü eritip incirlerin üzerine dökelim.
Not: Ben nutellayı daha yumuşak kıvam verdiği için kullandım.
Üzerine bol yeşil fıstık dökük servise sunalım.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle
Banu Altun

21 Aralık 2011 Çarşamba

Parmesanlı Roka Salatası ve Baharat Soslu Çipura






             Sosun görüntüsü:)) Hani ölçü veremedimya göz kararı tutam hesabı:)

Merhaba canlarım:) Evet arayı uzatmadan hemen geldim şükür:)) Sizlere iki değişik tat önerisi getirdim ben hazırladım nefis oldu en çok salatayı sevdim sizlerin de denemeniz beğenmeniz dileğiyle....

Permasanlı Roka Salatası
1 demet roka
3 adet ince dilimlenmiş kırmızı turp
1 avuç dolusu permasan peyniri
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı balsamic sirke
1 çay kaşığı hardal, tuz, karabiber
yeteri kadar kiraz domates

Rokaları yıkaıp kurulayıp salata tabağına elimile bölerek alalım.
Üzerine turp dilimleri ve permasan peynirini yerleşirelim.
Zeytinyağı, limon suyu, balsamic sirke, hardal, tuz ve karabiberi bir kapta karıştıralım.
Sosu roka yapraklarının üzerine gezdirelim.
Kiraz domatesle süsleyip servise sunalım.

Baharat Soslu Çipura
İnce kıyılmış maydanoz
Fesleğen
Mecan köşkü
Zeytinyağı
Sarımsak rendesi
Tuz, karabiber
Az limon suyu
Not: Ölçü yok tutam kararı hazırlanan bi sos...

Tüm malzemeyi karıştırıp ızgaralık hazırlanmış Çipuraları bu sosda 2 saata yakın bekletip ızgarada pişirip servise sunalım....

Afiyet Şeker olsun:))

Sevgilerimle
Banu Altun

16 Aralık 2011 Cuma

ÇİKOLATALI FISTIK RÜYASI KEK



Merhaba canlarım:)) Yorumlardan anlıyorum özlenmişim ben de sizleri çook özledim. İş değişikliğinden sonra bu kış günü ev temizliğine başladım daha çok eşyaları düzenleme yer değişikliği yapıyorum arada bir istiyor ama bu durumda da yine sizlerden ayrı kalıyorum:( nefis tatlar yayını bekliyor....
Gelelim etkinliğimize sevgili blog arkadaşımızAnnemin Kızıyım ın Çay Kahve Bahane etkinliği için hazırladığım nefisss Çikolatalı Fıstık Rüyası Kek tarifine denemeniz beğenmeniz dileğiyle....


4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su brdağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Yarım kavanoz nutella
2 iri avuç tüm yeşil fıstık
Üzeri için pudra şekeri

Yumurtaları kabın içine kırıp çırpalım.

Toz şekeri de ekleyip 4 dakika daha çırpmaya devam edelim.

Sıvı yağı ve sütü katıp çırpalım. Unu eleyerek karışıma ilave edelim, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı katıp tahta kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırıp kare yağlanmış borcama karışımı dökelim.

180 derece ılık fırında 40 dakika pişirelim.

Kek soğuyup kalıbından çıkartıp servis tabağına alalım ip yardımıyla ikiye bölelim.

Alt taban kekin üzerine benmari usulü eritilmiş nutellayı bolca  sürelim. Üzerine fıstık tanelerini serpip kekin kalan yarısını üzerine kapatalım. Keki dilimleyip servis tabağına alalım. Üzerine bolca pudra şekeri serpip servise sunalım.  Afiyet olsun...

Sevgilerimle
Banu Altun

6 Aralık 2011 Salı

VİŞNELİ PAMUK KEK


Merhaba canlarım:)) İş değişikliğim nedeniyle sizlerden uzak kaldım ama bu açık ara farkı kapatmaya geldim...
Sevgili blog arkadaşım Özlemciğimin  Çay Kahve Bahane etkinliği için ilk tarifim... Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

4 yumurta 
1,5 su bardağı toz şeker
1 su brdağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
1 kavanoz suyu süzülmüş vişne reçeli 
Üzeri için: Eritilmiş nutella 

Yumurtaları kabın içine kırıp çırpalım.
Toz şekeri de ekleyip 4 dakika daha çırpmaya devam edelim. 
Sıvı yağı ve sütü katıp çırpalım. Unu eleyerek karışıma ilave edelim, kabartma tozu ve vanilyayı katıp tahta kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırıp kare yağlanmış borcama karışımı dökelim. 
Üzerine suyu süzülmüş vişne reçeli tanelerini dizelim. Vişne tanelerini kaşık ucuyla hamurun içine batıralım görünmesinler fazlada dibe itmeyelim.
Bu halinin resmini çekmiştim ama malesef silindi:((  
180 derece ılık fırında 40 dakika pişirelim. 
Keki kalıbından çıkartıp servis tabağına alalım üzerini nutella ile süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun...


Sevgilerimle 
Banu Altun