27 Ocak 2012 Cuma

ÇAYLI KEK




Merhaba canlarım:) Sevgili blog arkadaşım Özlemciğimin  düzenlediği Porselen demlik çay saaiti için hazırladığım  nefis çaylı kekim.Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgili Özlemcim İstanbul bembeyaz karla kaplı bu soğuk günde evimde mis gibi kekin kokusu açtık perdeleri demledik çayı kartpostal gibi manzarayı seyrederek kek çay bal gibi gitti kulaklarını çınlattık:))

2 yumurta
bir buçuk su bardağı toz şeker
2 su bardağından biraz az un
3 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süzülmüş demli çay
2 çorba kaşığı kakao
az tarçın 1 çimdik kadar  (isteğe bağlı)
1 paket kabartma tozu

Çukur bir kabın içinde toz şeker ve yumurtayı çırpalım.
Un, margarin,soğuk çay, kakao, tarçın ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
Karışımı yağlanmış kek kalıbına ( ben büyük kare borcam kullandım) döküp 180 derece fırında kabarana dek pişirelim.
Ilıyınca, dilimleyip üzerini nutella ile süsleyip bergamot aromalı sıcacık tavşan kanı çayla servise sunalım.
Afiyet olsun...

Sevgilerimle
Banu Altun

24 Ocak 2012 Salı

AYNA GAZATESİ AVCILAR:)))

Beyazlara bürünmüş güzel Avcılar:))






Merhaba canlarım:))
Bu gün tarif değil teşekkür var...
Bir yılı aşkın süredir bana Ayna Gazatesinde yer veren sevgili Muhlis Polat'a en içiten teşekkürlerimle:))
İstanbul'un parlayan yıldızı güzel Avcılarımızın yerel gazetesidir Ayna... İçinde Avcılar halkı, Avcılar var vee tariflerimlerim var....
En mutlu olduğu arkadaşlarımdan aldığım telefonlar aaa bize gelen gazete de senin köşen var ilk sana bakıyorum denmesi. Ve tariflerimden beni tanıyan hanımlar ben netteyim diyorum ama çoğu bilgisayrdan uzak beni gazete sayesinde sevip tariflerimi deneyenlerde işte beni şımartanlar:)))) 
Bu mutluluklar hayatın cilası diyorum...
Sevgili blogcanlarım yakınlardaysanız Avcılara gelmenizi görmenizi tavsiye ederim burasının havası sahili bambaşka....

Sevgilerimle
Banu Altun

17 Ocak 2012 Salı

Sebzeli Et Sandviç




Müjde:))) Doktorlar açıkladı bu cici kuzunun anasını danasını yiyebiliriz yaşasın:)))))
Merhaba canlarım:) Bu ara haberlerde et yemenin faydaları var. Şimdiye kadar karalanan zararlı denen kırmızı et şimdi masum deniyor... Madem masummuş:) bende hemen sebzeli bir et sandviç hazırladım damak tadıma göre hımm nefis oldu denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme ve yapılışı
Antrikot et önce teflon tavada az sıvı yağla pişirilir.
Sonra az tereyağ sıvı yağ karışımında kızarana kadar pişirilir.
Soğanlı yağlı limonlu kıvırcık salata hazırlanıp kenara alınır.
Mantarlar ince dilimlenip sıvı yağda teflon tavada sotelenir.
Köz kırmızı biber ( ben hazır kavonozda biber kullandım) İri parçalarda doğranır.
Köz sivri biber ve arnavut biberi ve domates ızgarada közledim:)
Bol salatalık turşusu 
Vee sandviç ekmeği ızgarada ısıtılmış....

Sıcak sandviç ekmeğimizin içine yağlı limonlu kıvırcık salata üzerine et parçaları, sotelenmiş mantar, salatalık turşusu, köz kırmızı biber, domates, arnavut biberlerini yerleştirip ekmekleri birleştirip acil servise sunalım.
Afiyet olsun....

Sevgilerimle
Banu Altun

13 Ocak 2012 Cuma

PANCAR SALATASI


Merhaba canlarım:) Sonbahardan kalan bi tarif  uzun zamandır yayını bekleyen Pancar Salatası... Palamut ızgaranın yanında benim için olmazsa olmaz salatam Pancar salatasıdır. Resim biraz kötü çünkü cep telefonuyla çekmiştim:((  Hani şu meşur söz varya arkadaşlar arası şiddetle tavsiye ederim bende sizlere şiddetle tavsiyem balık ızgara yanına bu nefis salatadır. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

1 kase kırmızı pancar turşusu
1 küçük kutu mısır konservesi
3 adet yeşil soğan
1 küçük kırmızı kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam kıvırcık yaprağı
sirke, zeytinyağı, tuz

Pancar turşusunu küp küp doğrayalım.
Kırmızı soğan, yeşil soğan ve maydanozu orta irilik de doğrayıp pancara ilave edelim.
Yağ, sirke ve tuzu bir kapta karıştırıp salatamızın üzerine döküp karıştıralım.
Servis tabaklarının içine kıvırcık yaprağı serip salatamızı yerleştirelim.
Üzerine mısır serpip ızgara palamut yanında hımm servise sunalım.
Afiyet olsun...

Sevgilerimle
Banu Altun

3 Ocak 2012 Salı

TAHİNLİ KEMALPAŞA TATLISI



İyi seneler canlarım:) Seneye tatlı başlamak için ilk sunum önerisini Tahinli Kemalpaşa Tatlısı olarak seçtim... Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir tatlıydı misafirlerim de ben de çok beğendik. Sizlerin de denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Ama bu nefis tatlının tarifi yok kısaca anlatacağım:))

Tarifine uygun hazırlanmış Kemalpaşa tatlısı (not şerbeti kaynarken 2-3 karanfil atarsanız değişik bir aroma oluyor.)
Soğumuş Kemalpaşa tatlılarını servis tabağına alalım  üzerine tahin döküp bol ceviz kırığı ile süsleyip  kaymak eşliğinde servise sunalım.

Sevgilerimle
Banu Altun