26 Mayıs 2012 Cumartesi

Zor Günler

Sevgili dostlarım, bu ara ömrümün en zor ve acı günlerini geçiriyorum. Ani olan dilimin  demeye varamadığı bir acıyla yıkıldım...
Beni seven dostlarımdan beni üzgün görünce lütfen soru sormayın yaram çok derin...
Şimdi son görevlerimi yapıyorum gidene tüm haklarım helal olsun...
Rabbim cümle ebedi hayata geçenlere Gani Gani Rahmet eylesin....




7 Mayıs 2012 Pazartesi

Kıymalı Tarhana Çorbası & Tarhana Çorbası




Merhaba canlarım:)) Havalar ısındı ama çorbasız olmaz dedim vee nefis tarhana çorbalarını seçtim... Sade Tarhana Çorbası hımmm şifa doludur ve en sevdiğim Kıymalı Tarhana Çorbam. Kıymalı Tarhana Çorbasını annemin yaptığı bir çorbadan esinlenerek kendim yaptım yani ben buldum ben buldum:)))) sizlerin denemesi beğenmesi dileğiyle...  

Bir tas çorbanın Faydaları.... 

Türk mutfağının başlıca yemeklerinden çorbalar, kansere, sindirime, kolesterole ve bunun gibi binbir derde çare olduğu uzman Doktorlar tarafından söyleniyor...
Özellikle bu ara tarhana çorbası üzerine duruyorlar. İki değişik Tarhana çorbası tarifi de yayını bekliyor en kısa zamanda paylaşacağım...

Çorbalar formda kalmamızı da sağlar. Malum yaz geldi :)) Diyet rejim zamanı...  Koca bir tabak çorba yanında bol ekşili ton balıklı salata hımm harika hafif  sağlık dolu bir akşam yemeği...
Vitamin dolu ilaç niyetine sebzeli, sarımsaklı, ekşili dumanı üstünde çorbaları haydi kaşıkla :))


Kıymalı Tarhana Çorbası 


1 çay bardağı tarhana (ben acılı tercih ettim)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 domates rendesi
2çorba kaşığı yoğurt 
yarım çorba kaşığı domates salçası 
yarım çorba kaşığı biber salçası 
yeteri kadar tuz, nane, kırmızı pul biber
1 silme çorba kaşığı tereyağ ve az sıvı yağ 
250 gr kıyma 


Tarhanayı pişirmeden en az bir saat önceden 1 su bardağı suda ıslatalım. 
Tencereye tereyağ ve sıvı yağı alalım ısınınca salçaları katıp kavuralım. 
Salçanın kokusu gelince nane ve rende domatesi ilave edip şöyle bir kavurup ocağın altını söndürelim.
Hafif ılıyınca ıslatılmış tarhana, yoğurt ve 4 su bardağı kadar su, (çorba koyu olursa su miktarı artırılır) tuz ilave edip iyice karıştırıp tekrar ocağa koyalım.
Devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim... 
Kıymayı teflon tavada kavuralım. 
Suyunu salıp çeken kıymaya yağları ilave edip tuzunu katıp iyice pişmiş kıymayı ocaktan alalım.
Çorbamızı söndürmeye yakın 2 çorba kaşığı kavrulmuş kıyma ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım. 
Servis zamanı çorbamızı kaselere alıp üzerine bol miktarda kıyma ve pul kırmızı biber serpip sunalım. Afiyet olsun... 



Tarhana Çorbası 



1 çay bardağı tarhana (ben acılı tercih ettim)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2çorba kaşığı yoğurt 
yarım çorba kaşığı domates salçası 
yarım çorba kaşığı biber salçası 
yeteri kadar tuz, nane, kırmızı pul biber



Tarhanayı pişirmeden en az bir saat önceden 1 su bardağı suda ıslatalım. 
Tencereye tereyağ ve sıvı yağı alalım ısınınca salçaları katıp kavuralım. 
Salçanın kokusu gelince ocağın altını söndürelim.
Hafif ılıyınca ıslatılmış tarhana, yoğurt ve 4 su bardağı kadar su, (çorba koyu olursa su miktarı artırılır) tuz ilave edip iyice karıştırıp tekrar ocağa koyalım.
Devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim...
Küçük bir tavada az tereyağın da nane ve kırmızı biberi çozurdadıp:)) çorbamıza ilave edelim bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım. Afiyet olsun... 


Sevgilerimle
Banu Altun






2 Mayıs 2012 Çarşamba

ELMALI ÇİKOLATALI PUFLAR


Merhaba canlarım:) Aradığım boş zamanı buldum veee hemen sevdiklerimi şımartmaya kaldığım yerden devam etmeye başladım... Bana göre hiç eskimeyecek bir tat Elmalı Çikolatalı Puflar... Ben bu nefis puflarla büyüdüm offf ne severdim. Şimdiyse bu nefis pufları yeni doğum yapan sevgili Rabiya için yaptım. Hediyemin yanına bir şımartan tat olmazsa olmaz dedim:)  dünyamıza hoşgelen oğluşunun oldu adı Ömer Rabbim analı babalı büyütsün deyip tarifimize geçelim.... Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme
2 paket petibör bisküvi
4 adet orta boy elma
3 avuç dolusu ceviz içi iri dövülmüş
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket hindistan cevizi
Üzeri için
1 paket Dr.oetker çikolatalı puding sütle pişirilmiş. ( Koyu kıvam elde etmek için pudingin üzerinde yazan süt miktarını yarım bardak kadar sütü azaltarak kullandım)
Süslemek İçin
Toz yeşil fıstık ve hindistan cevizi

Bisküvileri rondodan geçirelim.Ne fazla toz ne de çok iri olsun.
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyip bisküvilere ilave edelim.
Üzerine portakala kabuğu rendesi ve ceviz parçalarını katıp yoğuralım.
Elimizle mini yuvarlaklar yapıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına  dizelim.
Ara ara elimizi suya batırıp temizleyelim çok macunlaşıyor bisküvi:))) Şekil vermek de zorlaşıyor...
Servis tabağına alınan bisküvili pufların üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz pudingden kaşık yardımıyla her yanına gelecek şekilde dökelim.
Yeşil toz fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyip en az 2 saat buzdolabında bekletip servise sunalım...
Afiyet olsun...

Sevgilerimle
Banu Altun