12 Haz 2010

MOR ÜZÜMLÜ FINDIKLI ÇİKOLATALI KEK








Günaydın.. Bugünde kahvaltı soframızı şımartmak için mor üzümlü fındıklı çikolata soslu kek yaptım... Sevgilerimle...

6 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı 2 kere elenmiş un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık kırığı
1 su bardağı çekirdeksiz mor kuru üzüm
1 paket kakao (küçük paketlerdeki)
1 avuç damla çukulata

Üzeri için
1 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı süt

Yumurta ve şekeri köpürüne kadar iyice çırpalım...

Süt ve yağı ilave edip çırpalım...

2 kere elenmiş un, kabartma tozun, vanilya ve kakaoyu katıp tahta kaşıkla karıştıralım...

Son olarakda iri kırılmış fındık içi, yıkanmış kurulanmış mor üzüm ve damla çukulatan az birazını ayrıp kalanını hamura katalım karıştıralım yağlanmış kek kalıbına yarısını dökelim ortasına ayırdığımız fındık, üzüm damla çikolatayı katıp kekin kalanını dökelim...

Ilık 175 derece fırında 45 dakika pişirelim...

Çikolata sos için çukulatayı ve tereğanı tavaya alalım üzerine süt ilave edip akışkan olana kadar kısık ateşte tutalım...

Ilık kalıptan çıkan kekin üzerine çukulatasını döküp servise sunalım... Afiyet olsun...

15/Temmuz/2010 Perşembe DEĞİŞİM Gazetesinde yayınla ilk tarifim:)))

20 Nis 2010

EYÜP SULTAN CAMİİ















Hepimizin kutlu doğum haftası mübarek olsun..

Biz bu cuma günü annemle Eyüp Sultan Camine gittik. Bu özel gün için cami çalışanlarına tatlı götürdüm...Cemaatle namaz kılmanın tadına vardım. Kalablık beni çok duygulandırdı...

Namaz sonrası çarşıyı gezdik cıvıl cıvıldı...
Meşur tarihi fırın Akmansoy ekmek fırınından ekmeklerimizi kurabiyebiyelerimizi alıp , havuz başında dondurmamızı yiyip ibadetin bize verdiği iç huzuruyla evimize döndük... Çok özel huzur veren bir gündü...









11 Şub 2010

Manti Tarifi

Soframın baş tacı MANTI... İştah açan doyumsuz tad...


Malzemeleri 

4 su bardağı un
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

İçi için:
kıymanın içine kurusoğan doğrayıp tuz-karabiber katıp yoğuralım

Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber

2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
maydonoz - sumak

Mantı hamuru için un, tuz, yumurta ve su katıp yoğuralım. Hamuru 4 eşit parçaya bölelim. Parçaların üstne nemli bez serip 1 saat dinlendirelim. Hamuru merdaneyle açıp kare kare keselim kıymalı içten koyup bohça yapalım. Tencerede su kaynatalım içine tuz ve az sıvı yağ koyup kaynayan suya mantıları katalım haşlayalım. Delikli kepçeyle servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı çırpılmış yoğurt dökelim. Tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkınca ocağı söndürüp toz kırmızı biber ve pul biberi katıp karıştıralım. Mantımızın üstüne tereyağlı sosu gezdirelim maydonoz ve sumakla süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun...

















Somon Yahnisi Tarifi

Somon Yahnisi Tarifi  kılçıksız fileto somon balığını yıkayıp iyice kuruluyorum karabiber tuz çok az soya sosu sıvı yağ ve limon damlatı...