Hep hayal etmişimdir çam kozalagini yemeyi 🤗 çam kozalaklari bana çıtır çikolata gibi görünüyor. Yıllar sonra kocaman çikolatalı kozalak kurabiye pişirerek bu hayalimi gerçek yaptım. Çok nefis bir kurabiye tarifini paylaşıyorum, şimdiden afiyet olsun sevgiler💚🌲🍫🕯
Malzeme Listesi
2 buçuk su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı nesguik
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay bardaği sıvi yağ
yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı Piştikten sonra: krem çikolata - pudra şekeri
Yapılışı
Yumurta, sivi yağ ve tereyağı eklenir yoğrulur.
Buzdolabi poşetine konan hamur 30 dakika buzdolabın da soğutulur.
24 eşit parça bölünen hamur avuç içinde koni şekli verilir. Sivri uçlu bıçakla birbirine çapraz çizikler atılır kozalak görünümü elde edilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18 -20 dakika pişirilir. Fırın markasından ürün pişme süresi değişebilir.
Pişmiş kurabiyeler tamamen soğuyunca krem çikolata sürülür iki kurabiye birleştirilir.
Sıcak çay & Kahve eşliğinde kurabiyelere pudra şekeri serpip servise sunulur.
Afiyet olsun 🌲🍫❄💚🕯🍪