1 Mart 2024 Cuma

Unsuz Muhallebi Tarifi

 

1980 li yılların pamuk gibi yumuşacık meşhur muhallebi tarifi yayında. O yıllar muhallebi üzerinde çikolata efsane bir lezzetti😋 o yıllar tarifler de sır gibi saklanırdı🤗 kelpetenle agizlardan tarif alinir tahminen pişirilir di☺☺☺ ayrica çikolata luks bir yiyecekti paketle alınıp tarifte kullanan olmazdı 🍫hanımlar misafirlik oturmasına gittikleri evlerde ikram edilen çikolataları biriktirir böyle tariflerde kullanırdı 🍫🍧😋

Malzeme 

  • 2 kaşık pirinç unu 
  • 2 kaşık nişasta 
  • 1 litre süt 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 paket vanilya
  • 30 gr. Bitter çikolata 
Yapılışı 

  • 1 bardak süte pirinç unu nişasta eklenir pürüssüz olana kadar karıştırılır.
  • Kalan süt tencereye konur, uzerine nişastali süt ve şeker eklenir, karıştırılır orta ateşte göz göz olana kadar kaynatilir.
  • Ocağın alti kapatilir. Vanilya eklenir.
  • 4 kaşık muhallebi kaseye alinir içine bitter çikolata eklenir, çikolata eriyene kadar karıştırılır.
  • Muhallebi kaselere pay edilir, ortalarina çikolatalı muhallebiden bırakılır ılık veya buz gibi soğutulmuş servise sunulur. Afiyet olsun 🍧❤