Peynirli Yaprak Sarması Zeytinyağlı |
🌿 Asma yaprağını bu sefer peynirli sardım, tadına doyamadık. İster kahvaltıda ister et tavuk balik ızgara yanında meze olarak servise sunun çok yakışıyor.
Malzeme
- 25 adet kadar Asma yaprağı
- Süzme peynir 1 dilim
- 1 adet Sarımsak
- 1 adet Limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Acı kırmızı pul biber
- 7 baharat karışımı
- Ekşi kırmızı kuru üzüm
- Zeytinyaği
- Taze Asma yaprağı az tuzlu limonlu suda haşlanır süzülür.
- Mutfak havlusu üzerin de tamamen Kurutulur.
- Süzme peynire ezilmiş sarimsak, limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenir ezerek karıştıralım.
- Yapraklara peynirli dolgu bırakıp sade veya peynirin üzerini acı kırmızı pul biber ile kaplayip diğerini 7 baharat karışımı ile kaplayip diğerini ise ufak doğranmış ekşi kırmızı kuru üzümle kaplayarak saralım.
- Sarmaları kavanoza dizelim üzeri batasi zeytinyağı döküp agzi kapalı 5 gün buzdolabında bekletip servise sunalım.
- Afiyet olsun.
#peynirliyapraksarmasi #Zeytinyağlısarma #kahvaltı #kahvaltısofrasi #meze #zeytinyağı #Asmayapragi