20 Ağustos 2024 Salı

Peynirli Yaprak Sarması Zeytinyağlı Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı
Peynirli Yaprak Sarması Zeytinyağlı 

🌿 Asma yaprağını bu sefer peynirli sardım, tadına doyamadık. İster kahvaltıda ister et tavuk balik ızgara yanında meze olarak servise sunun çok yakışıyor.


Malzeme

  • 25 adet kadar Asma yaprağı 
  • Süzme peynir 1 dilim
  • 1 adet Sarımsak 
  • 1 adet Limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
  • Acı kırmızı pul biber 
  • 7 baharat karışımı 
  • Ekşi kırmızı kuru üzüm 
  • Zeytinyaği
Yapılışı 

  • Taze Asma yaprağı az tuzlu limonlu suda haşlanır süzülür.
  • Mutfak havlusu üzerin de tamamen Kurutulur.
  • Süzme peynire ezilmiş sarimsak, limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenir ezerek karıştıralım.
  • Yapraklara peynirli dolgu bırakıp sade veya peynirin üzerini acı kırmızı pul biber ile kaplayip diğerini 7 baharat karışımı ile kaplayip diğerini ise ufak doğranmış ekşi kırmızı kuru üzümle kaplayarak saralım.
  • Sarmaları kavanoza dizelim üzeri batasi zeytinyağı döküp agzi kapalı 5 gün buzdolabında bekletip servise sunalım.
  • Afiyet olsun.




#peynirliyapraksarmasi #Zeytinyağlısarma #kahvaltı #kahvaltısofrasi #meze #zeytinyağı #Asmayapragi