28 Haziran 2024 Cuma

Patlıcan Çığırtmasi Tarifi

 


Ege Bergama yöresel lezzeti Patlıcan Çığırtmasini ister kahvaltıda, ister et kavurması yanın da tuketiniz. İkisiyle nefis uyumlu bir lezzettir.


Malzemeleri 

Patlıcan 

Yeşil sivri tercihen acı biber

Rivera zeytinyağı 

Domates 

Sarimsak

Tuz

Yapılışı 

Patlıcan alacalı soyulur, tuzlu suda acısı alinir yıkanır kurulanir, helezon şeklinde tüm Patlıcana kesikler atılır.

Zeytinyağı tavaya bırakılır, yağ ısınınca patlıcanlar ve ortadan yırtmaçlı kesik atılmış  biberler kizartilir.

Yağın fazlasi başka kaba alinir, kızartma tavasina kızarmış Patlıcan biber dizilir.

Rendelenmiş veya kabuksuz minik doğranmış domates, sarimsak dilimleri tuz, ve kızartma yağından Yeteri kadar eklenir karıştırılır patlıcanlı bibere dökülür.

Agzi kapalı kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar pişirilir. 

Ilık hale gelince servise sunulur.

Bu nefis lezzetli ekmekle yenir çatal kullanilmaz😋🍆🍅🌶

Öyle pişmeli ki ekmeği değdiğinde dagilmali.

Tabi ki asıl tarif odun ateşinde pişiriliyor🔥 hani aklınızda bulunsun 🍆🍅🌶🔥😋

Afiyet şeker olsun. #Patlıcan #patlicancigirtmasi #zeytinyağlı #veganfood